In de kassen van de Radboud Universiteit Nijmegen vond op 22 en 23 mei het Aquafarm Open Huis plaats. Samen met de CWE-leden (Commissie Waterketens en Emissies), die op 19 mei al een kijkje kwamen nemen, zijn ruim 100 belangstellenden van alles te weten gekomen over de voortgang en resultaten van Aquafarm.

Overweldigende reacties
De grote en diverse opkomst van de bezoekers bevestigt de interesse en relevantie van vraagstukken en oplossingen binnen een circulaire economie. Logischerwijs waren de waterschappen ruim vertegenwoordigd met zo’n 60%. Maar ook universiteiten/hogescholen en overheden, zoals provincies, Rijkswaterstaat en gemeenten, hebben met een aandeel van 20% hun betrokkenheid getoond. De overige 20% van de bezoekers zijn te herleiden naar duurzame en innovatieve ondernemers en initiatieven, zoals Courage, De Groene Hub en het Grondstoffen Collectief Almere.

Als eersten kregen bezoekers van het open huis het wetenschappelijke bewijs dat het producerende en zuiverende principe van Aquafarm werkt! Aquafarm gebruikt de natuur als voorbeeld. Door het toepassen van natuurlijke zuiveringsprincipes laten we, onder gecontroleerde en gestuurde omstandigheden, producten groeien. Die producten oogsten we en er blijft schoon water over.

Klik op deze link voor het volledige verslag van de dag.

Call Now Button

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten