Praktijkproef in ‘winterslaap’ na succesvolle eerste opbrengst

door | dec 11, 2017

Begin november meldden we over de flinke eerste oogst uit de kassen van onze praktijkproef in Dodewaard. Vandaag kunnen we mededelen dat de afnemer, ABC Kroos, dik tevreden is over de kwaliteit. In hun rapportage over het opwerken lieten zij weten dat de verwerking soepel ging en dat de eiwitgehaltes in lijn zijn met die van professionele kwekers. Dat belooft dus wat voor de toekomst! Temeer omdat we nog geen optimalisaties hebben gedaan bij deze proef.

Inmiddels staan de 3 vijvers in de winter-stand. Het groeiseizoen is voorbij. Wat overigens niet betekent dat we deze gelegenheid niet aangrijpen om nog meer te leren! Zo laten we één vijver in de ‘natuurlijke situatie’ staan. Hij is nog gevuld, maar we voeden niet meer. Een andere vijver blijven we zolang mogelijk voeden met effluent. We volgen hoe het kroos reageert en hopen dat we het levend kunnen houden, zodat we in 2018 optimaal gebruik kunnen maken van het groeiseizoen.

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkeling.
We beloven je niet te spammen!

You have Successfully Subscribed!