Voorbereidingen praktijkproef Dodewaard in volle gang

door | jun 22, 2017

Dit experiment met kroos is een samenwerking met ABC-Kroos en gaat ons veel leren over het oogsten en raffineren van kroos. Ook leren we over het bepalen van de marktwaarde op basis van de kwaliteit en het afzetten van het technisch eiwit dat we uit kroos halen. Een ander onderdeel van de praktijkproef is om een toepassing te vinden voor de vezels van deze plant.

Inmiddels zijn de grondwerkzaamheden gestart en het ziet er naar uit dat we vanaf 10 juli starten met het laten groeien van het kroos in de 3 bassins van elk 100m2. We verwachten dan binnen een paar weken voor het eerst te kunnen oogsten.

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkeling.
We beloven je niet te spammen!

You have Successfully Subscribed!