Praktijkproef ‘Dodewaard’ in volle gang

door | okt 10, 2017

Na weken van voorbereiding is deze praktijkproef 15 augustus begonnen: de kassen met de vijvers waren gereed en dus konden we starten met enten van het kroos. Na ongeveer 1 week was de volledige vijver in kas 1 gevuld en zijn ook de andere vijvers volgezet.

Na een paar goede eerste weken, liepen we tegen onze eerste echte uitdaging aan: er begonnen zich vreemde vlekken te vertonen op ons mooie groene kroos, die zich steeds verder uitbreidden. Verschillende pogingen de vlekken te verwijderen, leverden in eerste instantie niets op. De metingen duidden op fosfaatlimitatie hetgeen onderschreven werd door een geraadpleegde kroosspecialist. Toen de vlekken, na extra voeding, alleen maar verergerden, zagen onze onderzoekers dat we te maken hadden met een schimmelinfectie. Waarschijnlijk hebben de warme dagen in augustus en de condensvorming in de kassen ons hierbij parten gespeeld.

Door besproeiing met bedrijfswater lijkt onze eerste hobbel genomen te zijn. En dus gaan we volop verder met de productie van kroos en onze leerweg in de kassen van Dodewaard.

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkeling.
We beloven je niet te spammen!

You have Successfully Subscribed!