Dragersmateriaal in ons nieuwe gezamenlijke experiment

door | jun 22, 2017

Tijdens het open huis lieten onze onderzoekers Lara en Tamara de opstelling van het eerste gezamenlijke experiment (van februari/maart) zien, en hoe we het geleerde toepassen, zodat we het experiment dat komende maand gaat plaatsvinden verder kunnen optimaliseren.

Momenteel is onze fauna-deskundige Lara bij Wageningen Environmental Research nieuwe proeven aan het doen met wormen en actief slib. Zo test ze verschillende typen dragersmateriaal (materiaal waaraan wormen zich kunnen hechten en waarmee we ze kunnen oogsten). Daarnaast kijken we hoe goed de wormen groeien op het dragersmateriaal en meten we de slibreductie.

De resultaten van dit experiment gebruiken we in het tweede gezamenlijke experiment dat de hele maand juli plaatsvindt.

Tamara naait het dragersmateriaal voor de wormen
experiment wormen op dragersmateriaal in actief slib
Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkeling.
We beloven je niet te spammen!

You have Successfully Subscribed!