update: Onderzoek

door | feb 6, 2017

Fauna

Lara, onze fauna-onderzoeker, is in de kerstperiode eropuit getrokken om 4 verschillende soorten dieren te verzamelen. Deze dieren gebruikt ze voor het experiment dat op 11 januari is gestart. Wormen, zoetwaterpissebedden, mosselen en vlokreeften spelen dit keer de hoofdrollen in het onderzoek. En het moet ons inzicht geven in welke dieren kunnen leven en groeien op een bepaalde stroom afvalwater, en hoe ze dit afvalwater zuiveren. In 4 weken onderzoeken we op 80 aquaria hoe het gehalte aan zwevende deeltjes in het water afneemt ten opzichte van de controle-aquaria.

fauna onderzoeker Lara verzamelt diertjes

Flora

Flora-onderzoeker Tamara doet momenteel vervolgonderzoek op de eerste pilot. Een maand lang volgt ze de ontwikkelingen van een waterplant op verschillende mengsels afvalwater. Daarbij kijkt ze naar de plantinhoudsstoffen en reststoffen in het water.

 

Experiment

Ook bereiden onze onderzoekers zich momenteel voor op het volgende experiment. Daarin gaan we voor het eerst experimenteren met een cascadering om water te zuiveren en biomassa te produceren. Bij deze voorbereidingen verdiepen we ons onder meer in de technische kanten van de proefopstelling en het verkennen we de mogelijkheden om proeven te doen in stromende systemen.

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkeling.
We beloven je niet te spammen!

You have Successfully Subscribed!