Praktijkproef met kroos

door | apr 6, 2017

De praktijkproef met kroos, in samenwerking met ABC Kroos, begint vorm te krijgen. De locatie is vastgelegd: RWZI in Dodewaard. Erik Rekswinkel is alles aan het uitlijnen en voorbereiden. Zoals het nu al opkweken van kroos in de kas: het groeiseizoen staat immers op het punt te beginnen. En intussen is op de RWZI in Dodewaard het grondwerk begonnen. De bedoeling is dat we in mei starten met de praktijkproef, waarbij we kroos grootschaliger gaan kweken op verschillende concentraties afvalwater. In 3 bassins van elk 100m2 gaan we daarbij leren over groeisnelheden en water zuiveren met kroos. En nog belangrijker: we gaan gekweekte kroos afzetten als nicheproduct in de lijm- en coatingindustrie.

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkeling.
We beloven je niet te spammen!

You have Successfully Subscribed!