ontwikkelingen Toepassing

door | feb 6, 2017

In haar eerste Aquafarm-vlog deelde Judith de uitkomsten van een verkennend gesprek met ABC Kroos. Inmiddels zijn we daarmee een stapje verder en was Hans Derksen van ABC Kroos bij ons om te sparren over de inhoud van het projectplan. Met dit plan proberen we subsidie te verkrijgen voor een praktijkproef. De insteek van deze proef is het optimaal laten groeien van kroos op een RWZI, het vervolgens oogsten, laten raffineren door ABC Kroos en tenslotte afzetten in de markt als technisch eiwit. Deze praktijkproef leert ons over verschillende onderdelen in het proces. Zo leren we bijvoorbeeld de keten te sluiten en dat kunnen we later weer inzetten bij een ander organisme. Op deze wijze leren we parallel aan de praktijk en verwachten we op termijn te kunnen versnellen.

Hans Derksen, directeur en mede-oprichter van ABC Kroos:

Aquafarm is voor ons interessant omdat het een mogelijke producent is van kroos voor niet-voedseltechnische toepassingen van eiwitten.”

Onze afstudeerder Jo-Ann haakt aan op de ontwikkelingen met ABC Kroos. Zij gaat dan ook voor ons kijken voor welke markten en (technische) toepassingen – zoals lijm en coatings – de eiwitten uit eendenkroos, op de korte termijn, interessant kunnen zijn.
Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkeling.
We beloven je niet te spammen!

You have Successfully Subscribed!