Even voorstellen… Hugo Beekelaar

door | jun 20, 2022

Sinds februari van dit jaar is Hugo Beekelaar aan de slag voor Aquafarm. Hoog tijd voor een kennismaking.

Wat doe je eigenlijk voor Aquafarm?

Ik ondersteun onder andere Lisanne bij de opbouw van de nieuwe praktijkproef in Rhenen. Daarnaast raak ik inhoudelijk steeds meer betrokken en zal ik tijdelijk ook Nikki’s plek innemen binnen het kernteam vanwege haar verlof.

Is dit jouw (hoofd)baan of doe je er nog wat naast?

Nee, dit is niet mijn hoofdbaan, ik ben sinds november 2021 Adviseur Ecologie bij HDSR en houd me bezig met allerlei vraagstukken gerelateerd aan ecologie.

Wat is je achtergrond, wat heb je gestudeerd, waar heb je gewerkt?

Vorig jaar augustus ben ik afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit. Daar heb ik eerst de bachelor Bodem, Water, Atmosfeer (BWA) gedaan en ben ik vervolgens de master Earth and Environment gaan doen, met een specialisatie in Aquatische Ecologie en Waterkwaliteit.

Waarom koos je voor deze studie, dit pad?

Deels vanuit mijn hobby sportvissen ben ik geïnteresseerd geraakt in water en wat daar allemaal nog meer bij hoort. Dat is een van de redenen dat ik voor BWA heb gekozen, een brede studie waarbij aquatische ecologie en waterkwaliteit uiteindelijk mijn interessegebied is geworden.

Wat vind je mooi aan Aquafarm?

Ik vind het vooral een mooi idee om een alternatieve manier van zuiveren toe te passen, waarbij de mogelijkheid om planten te oogsten en te gebruiken in verdere verwerking een gave ontwikkeling is. Ik ben heel benieuwd wat daar uit gaat komen. Verder ben ik erg geïnteresseerd in de nutriëntendynamiek van Aquafarm. Door een verdere reductie van nutriënten in het gezuiverde afvalwater te bewerkstelligen, kunnen we hopelijk in de (nabije) toekomst bijdragen aan een verdere verbetering van de waterkwaliteit van het oppervlaktewater.

Wat hoop je op korte termijn met Aquafarm te bereiken?

Ik hoop op de korte termijn dat we kunnen gaan opschalen en dat we ook in de proeffase een bestemming kunnen vinden voor de geoogste planten.

En op de lange termijn?

Zoals eerder beschreven: dat we kunnen bijdragen aan een verbetering van de waterkwaliteit in onze oppervlaktewateren.

In een ideale situatie, met wie zou Aquafarm dan moeten samenwerken?

Goeie vraag en ook een lastige vraag. Ik zit nog niet heel lang in dit wereldje, maar ik zou zeggen dat we wellicht met veevoerbedrijven in zee zouden moeten gaan, mits de kwaliteit van de geoogste planten voldoet aan de richtlijnen.

Werk jij bij een veevoederbedrijf en lijkt het jou, net als Hugo, interessant om eens te kijken naar de samenwerkingsmogelijkheden, stuur dan een mail aan lotte.dietz@van-waarde.com

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkeling.
We beloven je niet te spammen!

You have Successfully Subscribed!